Intro    Uriarte    Bibione 

Turen går til Bibione
Residence Valbella
Rids af lejlighederne Lyntur til Venedig
Lignano lagune sejlads
l


Dejlig vin og mad
En tur med DANSKFRIFERIE

Onsdag eftermiddag kører vi sammen med DANSKFRIFERIE på tur, og efter 45 minutter ankommer vi til vingården Comisso Susin. Guiden Karin har allerede på forhånd i bussen fortalt os at hvordan fremstilling af vin foregår, og nu vises tingene frem.

Alle ud af bussen

Indgangen
Bag bygningen står de værktøjer der benyttes til blandt andet til afstilkning og centrifugen til skånsom adskildelse af saft fra kerner og most.

Venstre og højre del af bygningen er til lagering af henholdvis rød- og hvidvin.

Rødvin på egefade

Vandkølede hvidvins tanke

Efter rundturen går vi i gang med en at de vigtige punkter på programmet, Prøve smagning!

Særlig Refosco og blandingsvinen Rivarotta er ganske velsmagende.

Til børnene er der kildevand, der efter sigende skulle killere i maven.

Slutlig er det muligt at købe sig en flaske vin eller 2, hvilket vi var flere, der benyttede os af.

Efter at have vædet ganen, kører vi nu til gåsefarmen, hvor vi skal spise. Køreturen varer ca. 10 minutter.

Hvis dette nu havde været en Koberg-reklame var udtrykket nok: "Hvad skal jeg sige", for hvad skal man sige om et sted, med gæs i for- og baghaven, også selvom der var ca. 100 meter mellem bygning og indhegninger.

Spisestedet set fra indkørslen

Bag om baghaven

Til spisning er der 3 retter: Pølsebord, pasta og pølse/grillkød med salat.

Specielt gåse-påstegen, og gåse-pålæget var en ny og spændende spise, men også pastaen med majskoketter var velsmagende. Gnaveben, kottelet og pølse med salat, rødvin eller killerevand, gør at vi alle kan forlade bordet mæt.

50% af turen er det hyggelige samvær, og samtale med de der sidder tæt ved. Dette fremhæves særlig under spisning, hvor man kan sludre om løst og fast.

Tak for en vellykket tur.