Intro    Uriarte    Bibione 2003  Teplice 2002  Prag 2011 

Teplice
¤  Logi
¤  Transport
¤  Handel
¤  casino
Dęcínský Snęžník
Mikulov
Autoservis TOMA

Teplice en dejlig by
Og ikke så langt fra Danmark

Formålet med denne tur er at holde 3 ugers ferie, og samtidig få Porschen malet. Klik på Autoservis TOMA for at se mere om dette forløb.

Byen ligger i en dal midt i Europa, og har 54000 indb. Byens største industri er Galverbel som fremstiller alle former for glasprodukter bl.a. bilruder. Her er 53000 ansatte, så en del af disse kommer også fra nabobyerne.
E55 som inden for nogle år er færdigbygget i Tyskland, og forhåbentligt også i Tjekkiet, vil medføre at kun de sidste 10 km. er på hovedvej.

Tæt ved byen ligger der 2 vintersportssteder nemlig Mikulov og Horni Krupka. Fra Krupka går der en 2,8 km. lang lift op til området.

Så alt i alt må Teplice anses for at være et attraktiv område for danskere såvel sommer som vinter.

Byen er også kendt for sine kursteder, der er i alt 12 små og store, hvor den største er Beethoven. Kurstederne har en kapacitet på 12000 mennesker, og ligger derfor beslag på størstedelen af byens kapacitet i feriemånederne.


Søen med springvand i Zamecka zahrada

Vandkunst når det er stort og flot
Så godt som alle kurstederne ligger ved byens parkområder, som er velholdte, og indeholder såvel et par søer som en del vandkunst.

Set fra udsigtspunktet i Na Letne

En af adgangsvejene til Na Letne
Efter byens størrelse er deres stadion stort, de 3 sider med tribune. Særligt deres Aquacentrum, med vandrutsjebane bør have turisters interesse.

Badeland og fitnis center

Stort stadion
Byen har også et par flotte kirker, og et museum

Kirke med museum til højre

Kirken ved hovedvej 13